Θα απολογηθούν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens

Θα απολογηθούν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens

Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές θα στείλουν κλήσεις σε πάνω από δέκα πρόσωπα

Κατηγορητήρια σε βάρος πρώην στελεχών της μητρικής Siemens, συντάσσουν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» για σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι τρεις εφέτες που χειρίζονται την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, προτίθενται το Σεπτέμβριο να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία σε πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στη μητρική Siemens για κατηγορίες που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση των κέντρων του και τις επεκτάσεις της που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.

Οι κλήσεις που ετοιμάζονται, θα σταλούν σε περισσότερα από δέκα πρόσωπα, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens που εμπλέκονται με αποφάσεις και ενέργειες του τμήματος τηλεπικοινωνιών του γερμανικού κολοσσού, την περίοδο 1998 έως και 2004. Μεταξύ αυτών και οι πολύ γνωστοί από τις καταθέσεις τους για την ελληνική υπόθεση, Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ.

Το περίπου 50 σελίδων κατηγορητήριο που συντάσσεται για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν και τους ημεδαπούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΟΤΕ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της ογκώδους δικογραφίας, οι Εφέτες αναμένουν την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για το σύστημα C4I, ώστε να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάστασή του.

Στην υπόθεση των αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot, έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, κυρίως από στρατιωτικούς. Κατά τις πληροφορίες μάλιστα στο Εφετείο οι εν λόγω μάρτυρες φέρονται να υποστηρίζουν ότι η αγορά του όπλου ήταν η ενδεδειγμένη για την χώρα. Για το σκέλος αυτό, εδώ και 18 μήνες οι ανακριτές αναμένουν απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που έχουν στείλει στον κ. Σίκατσεκ, αλλά και υπόμνησής τους που ακολούθησε.

Τέλος εν αναμονή των απαντήσεων των αρμενικών αρχών επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί από το Εφετείο για την υπόθεση της ΑΡΜΕΝΤΕΛ βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες οι ανακριτές.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι