Οι Έλληνες να κάνουν «τα μαθήματά τους», συμβουλεύει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρ. Πλεβνέλιεφ

«Συμπαραστεκόμαστε στους φίλους μας στην Ελλάδα, αλλά πρέπει και αυτοί να κάνουν τα μαθήματά τους», τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και, απευθυνόμενος στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, σημειώνει ότι «Η ανάπτυξη δεν....


θα έρθει από τις Βρυξέλλες», αλλά από μεταρρυθμίσεις. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος εκφράζει πάντως κατανόηση για χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες, όπως λέει «έχουν υψηλότερο επίπεδο ζωής, χωρίς να τηρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ», αλλά συμβουλεύει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να προχωρήσουν σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Δεν γίνεται ανάπτυξη επί πιστώσει. Μπορεί κανείς να χτίσει ένα όμορφο σπίτι, αλλά πρέπει να είναι σταθερά και τα θεμέλια», δηλώνει χαρακτηριστικά και αναφέρεται στην οικονομική εξυγίανση της χώρας του, η οποία, όπως εξηγεί, σε 15 χρόνια μείωσε το χρέος από 105% σε 16,2%, ποσοστό το οποίο είναι το μικρότερο παγκοσμίως, εφαρμόζοντας δημοσιονομική πειθαρχία και μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι