Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Ηρεμία επικρατεί στον Ασπρόπυργο

Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στη συνέλευση που πραγματοποιούν αυτή την ώρα.

Με εντολή εισαγγελέα έγινε χτες τα ξημερώματα επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας προκειμένου να ανοίξει και πάλι έπειτα από απεργία εννέα μηνών.

Είχε προηγηθεί προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε με σαφήνεια την εντολή ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση της Χαλυβουργίας γνωστοποίησε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Ασπροπύργου.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, στο μεταξύ, οι έξι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας που προσήχθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Εναντίον των έξι απεργών απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης (που προ μηνών είχε κρίνει παράνομη τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης).

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι