Μην τους λυπάστε ρε!!!

Φανταστείτε την Ελλάδα μέσα σε κόμικ με τον νόμο να πατάει γερά στα πόδια του. Τι βλέπετε; Εγώ βλέπω σιδερόφραχτους άνδρες του ΣΔΟΕ να έχουν βγει στα τουριστικά κέντρα οδηγώντας κάτι θηριώδη οχήματα.  
 
Με το σύνθημα του επικεφαλής τα οχήματα μουγκρίζουν, τα λάστιχα τους τσιρίζουν και οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν-οι περισσότεροι μπαίνουν στη θάλασσα. Οι χειριστές των μηχανημάτων, τιμημένοι λεοντόκαρδοι άνδρες του ΣΔΟΕ σαρώνουν κάθε φοροφυγά.

Οι ξαπλώστρες σπάνε σαν οδοντογλυφίδες και οι ομπρέλες κόβονται σαν λουλούδια. Οι τύποι που πουλάνε ντόνατς και καρπούζια εξαφανίζονται μέσα στην άμμο. Και μετά ακούγεται ο ήχος από γυαλικά που σπάνε γιατί τα παλικάρια γκρεμίζουν εστιατόρια και μπαρ. 
 
Λιωμένο παγωτό πλημμυρίζει τους δρόμους και πάνω του επιπλέουν κρεμμύδια, σουβλάκια, πίτες και γύρος μαζί με την περιστρεφόμενη βάση του. Ανυποψίαστοι ένοικοι δωματίων πετιούνται ημίγυμνοι στον δρόμο αφού το τουριστικό κατάλυμα καταρρέει και μαζί του πάει στο χώρα η παρακείμενη επιχείρηση με τα μηχανάκια. Το internet cafe χάνει κάθε επαφή με το δίκτυο και ένα μπλουζάκι από τα ερείπια των τουριστικών ειδών καρφώνεται πάνω στην κεραία ενός ταξί που έγινε σαν τον Τουίτι αφού τον έχει πατήσει νταλίκα.

Εντάξει υπερβάλω. Όμως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο Ιωάννης Διώτης δεν έβαλε σταγόνα υπερβολής όταν δήλωσε στο Athens Tax Forum ότι η χώρα θα ήταν καθαρή από δάνεια αν είχε συλλάβει τη φοροδιαφυγή των τελευταίων δέκα χρόνων. Το καταλάβαμε; Πιθανότατα θα είχε και ελάχιστο χρέος αν έβαζε στην τσέπη τη φοροδιαφυγή της εικοσαετίας. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά δεν τα πληρώσαμε και μαζί.

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, όσο αναμένουμε επιτέλους, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα περίμενα από το ΣΔΟΕ να κάνει μία επιδεικτική ζημιά και να επιδείξει στο πανελλήνιο πολλά σκαλπ τουριστικών επιχειρήσεων. Να τις κλείσει και ας ακούγονται από πίσω φωνές και κατάρες για την καταστροφή των μικρών ενώ τα λαμόγια έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Και επειδή δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ας τους κάνουμε εμείς τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. 
 
Οι διακοπές θα είναι μικρότερες-αν φυσικά καταφέρετε να τις πληρώσετε. 
 
Ο τύπος που σας νοικιάζει ομπρέλα δέκα ευρώ χωρίς απόδειξη είναι ένας από τους λόγους που σας μαύρισε τη ζωή. Μη του δείξετε έλεος. Αν σας πει ότι περιμένει αυτόν τον μήνα για να δουλέψει, πείτε του ότι δουλεύετε σαν σκυλί και περιμένετε αυτόν τον μήνα να ξεκουραστείτε. Μη λυπηθείτε κανέναν φοροφυγά όσο μικρός και αν είναι. Και κάποια ευλογημένη στιγμή θα έρθει και το κράτος να κάνει τη δουλειά του.

protagon.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι