"Έχετε μια εβδομάδα να κλείσετε τα μαγαζιά σας"

Ένα ακόμη απαράδεκτο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη δράση του φασιστικού μετώπου που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση. Σύμφωνα με καταγγελίες, νεαροί με μαύρες μπλούζες και ελληνικές σημαίες απηύθυναν απειλητικό τελεσίγραφο σε μετανάστες, ζητώντας τους να κλείσουν τα καταστήματα που διατηρούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το προηγούμενο Σάββατο μια μηχανοκίνητη φάλαγγα σταμάτησε μπροστά από τα τέσσερα μαγαζιά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια και περίπου 40 νεαροί φώναξαν στους καταστηματάρχες, μετανάστες από το Πακιστάν: "Κλείστε τα! Έχετε μία εβδομάδα".

Την ίδια ημέρα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

"Είχαν μαζευτεί στην πλατεία και έδιωχναν μετανάστες. "Φύγετε και μην ξαναπατήσετε εδώ", τους έλεγαν. Ευτυχώς, δεν έπεσε κανείς στα χέρια τους. Οι απειλές ήταν μόνο στα λόγια. Πλησίασαν έως τις βιτρίνες μας αλλά δεν μπήκαν μέσα. Είπαν να κλείσουμε. Να μη δουλεύουμε όποτε έρχονται εδώ. Σε επτά ημέρες να μην ανοίξει κανείς", περιγράφει ένας 36χρονος Πακιστανός, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του παντοπωλείου του, όταν έγινε το περιστατικό.

Οι μετανάστες δεν φοβήθηκαν από τις απειλές. Μόνος ένας έκλεισε το μαγαζί του εδώ και καιρό, φοβούμενος για την ασφάλειά του.

Την Πέμπτη, αριστερές οργανώσεις οργανώνουν στην περιοχή αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Την οργισμένη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν τα περιστατικά κατά μεταναστών στη Νίκαια.

nooz.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι