ΙΤΑΛΙΑ: Να υπάρχουν συρμοί του μετρό μόνο για... Ιταλούς και γυναίκες, λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας των αλλοδαπών, προτείνει Ιταλός πολιτικός

Ο 39χρονος Ιταλός ευρωβουλευτής της Λίγκας του Βορρά Matteo Salvini, πρότεινε να υπάρχουν συρμοί του μετρό στο Μιλάνο μόνο για Ιταλούς και γυναίκες, λόγω της , όπως ο ίδιος αποκάλεσε, «κακής συμπεριφοράς των μεταναστών».
Ο Salvini είναι απολύτως βέβαιος ότι η αυξανόμενη έλλειψη ασφάλειας στους δρόμους συνδέεται με το φαινόμενο της μετανάστευσης, στο σημείο να δηλώνει ότι «σε δέκα χρόνια, οι ντόπιοι στο Μιλάνο θα είναι μια μειονότητα» και θα καταλήξουν να ταξιδεύουν ξεχωριστά στο μετρό όπως οι παράλυτοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε περασμένες εποχές.
«Εάν η μετανάστευση δεν σταματήσει, τότε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ισχυρίστηκε. Ενώ ζήτησε «ένα ή δύο συρμούς που θα διατεθούν για τις γυναίκες, λαμβάνοντας υπόψη τις εκατοντάδες των καταγγελιών για επιθετικότητα, σεξουαλική παρενόχληση, προσβολές και ενοχλητικές παρατηρήσεις στις οποίες αναγκάζονται να υποβάλλονται κάθε μέρα», είπε.
Η «προκλητική» πρόταση Salvini έχει δημιουργήσει μια τεράστια διαμάχη στην Ιταλία, όπου όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, ακόμη και το PDL (Il Popolo della Libertà), το οποίο είναι ένας από τους συμμάχους της Βόρειας Συμμαχίας στην κυβέρνηση, έχουν απορρίψει αυτήν την πρόταση για το διαχωρισμό των Ιταλών από τους μετανάστες στο μέλλον.
Ακόμη και ο πρώην «ακροδεξιός», μέχρι πρόσφατα σύμμαχος του Μπερλουσκόνι και νυν Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,Τζιανφράνκο Φίνι, (φωτο) δήλωσε ότι η πρόταση αυτή είναι αντίθετη με το ιταλικό Σύνταγμα, το οποίο δεν κάνει καμία διάκριση με βάση "το χρώμα του δέρματος, τη φυλή ή τη γλώσσα".
Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος,Dario Franceschini, θεώρησε ότι η πρόταση αποτελεί ένα «φοβερό σήμα» της πολιτικής κατεύθυνσης που παίρνει η Λίγκα του Βορρά, η οποία είναι ένα από τα σημερινά κόμματα που κυβερνούν στην Ιταλία.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι