«Δεν παίρνετε επόμενη δόση αν δε δούμε αποτελέσματα»

Αυστηρή προειδοποίηση πως η επόμενη δόση στην Ελλάδα θα δοθεί αφού προηγουμένως η κυβέρνηση επαναφέρει το πρόγραμμα στις ράγες θα απευθύνουν τη Δευτέρα οι εταίροι μας στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για τη...

 χώρα μας πριν από το τέλος Αυγούστου, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Αυτό ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και την εικόνα για το κλίμα που θα επικρατήσει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στην εν λόγω συνεδρίαση.

Οι εταίροι θα ακούσουν την ενημέρωση του κ. Στουρνάρα για την κατάσταση της οικονομίας και κυρίως τις προθέσεις του για την επαναφορά του προγράμματος σε τροχιά, ενώ στη συνέχεια το Eurogroup, σε συνεργασία με τον έλληνα υπουργό, θα χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις άμεσες δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται καταστροφή ο εκτροχιασμός του προγράμματος, έχει συμβεί και αλλού, το ζήτημα είναι να επανέλθει σε τροχιά. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι στους τέσσερις μήνες που πέρασαν με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά, αλλά δεν έγιναν, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Ελλάδα έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να προσαρμόσει το πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα σε κάποιους τομείς, εκείνο όμως που δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ανέφερε, είναι οι συμφωνημένοι στόχοι του Μνημονίου, οι οποίοι δεν αλλάζουν.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου, όπου η Ελλάδα πρέπει να εξοφλήσει ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, απάντησε ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση γι’ αυτό το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εταίροι θα μπορούσαν να εξοφλήσουν απευθείας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς να φτάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, θα δοθεί μόνον το ποσό της δόσης που αφορά την πληρωμή των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ.
 
trelokouneli.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι