Το ανθρώπινο σώμα μεταφέρει δεδομένα

Σύμφωνα με την Ericsson χρησιμοποιώντας την τεχνολογία γνωστή ως «capacitive coupling], το σώμα μας μπορεί να ....

αποτελέσει μέρος ενός δικτύου μέσω του οποίου θα μπορούμε να αποστέλλουμε αλλά και να λαμβάνουμε δεδομένα απλά με ένα άγγιγμα. Για παράδειγμα κρατώντας ένα smartphone θα είναι εφικτή η μετάδοση πληροφοριών, εικόνων ή κωδικών μέσω του σώματος, σε μια οθόνη που βρίσκεται κοντά μας ή σε έναν εκτυπωτή – απλά με το άγγιγμα αυτού του αντικειμένου.

Μάλιστα όπως επισημαίνει η εταιρεία, αυτό είναι ήδη δυνατό – μέσω της τεχνολογίας, γνωστής ως capacitive coupling και της έννοιας που ονομάζουμε Connected Me.

Ο Jan Hederén, Διευθυντής Στρατηγικής, Μονάδας Ανάπτυξης για την Ασύρματη Πρόσβαση στην Ericsson, δήλωσε ότι η επικοινωνία μέσω της αφής είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέοονται, ιδιαιτέρως με την ταχεία διείσδυση των smartphones και των tablet στην αγορά παγκοσμίως.

Άλλωστε όπως επισημαίνει: «Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας συνεχώς για να θέσουμε σε λειτουργία ή εκτός λειτουργίας συσκευές, να τις ανοίξουμε και ουσιαστικά για να εκτελέσουμε σχεδόν όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Με το να είσαι σε θέση να μεταδίδεις και να λαμβάνεις ψηφιακά σήματα χρησιμοποιώντας τις φυσικές ιδιότητες του σώματος, οι καθημερινές δραστηριότητες γίνονται απλούστερες. Επιπλέον, λόγω της κινητής ευρυζωνικότητας, ο θεμελιώδης καταλύτης αυτής της αλληλεπίδρασης με βάση την αφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία παντού».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι