Έγραφε για... 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!


 

Φάμπρικα με...  χιλιάδες μέρες αναρρωτικών αδειών που δίνονταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το Ι.Κ.Α. Ηρακλείου σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας, αποκαλύπτει το Cretalive.

Τα έγγραφα-ντοκουμέντα αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί είχε «πλοκάμια» παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες, ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν, αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των υγειονομικών επιτροπών, που έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο «πάρτι» με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ, που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε υγειονομική επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διαστήματα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη. Τυχαίο;

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί «πρωταγωνιστές» επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά βαΐων και κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα, αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.
zougla.gr 

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι