Focus:"Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο"

"Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, για τη χρήση του οποίου -ευτυχώς- επικαλείται έναν Έλληνα πολίτη που συνάντησε συντάκτης του περιοδικού κατά την επίσκεψη του διάρκειας τριών εβδομάδων στην Ελλάδα.



"Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας" παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus, Peter Seiffert.

"Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη" παραδέχεται ο κ. Seiffert και σημειώνει: "Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής".

Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει ως απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα:

"Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων -και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, κάθε δεύτερος νέος είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο -δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού " γράφει ο κ. Seiffert.

"Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι -απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες" σημειώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

"Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη" επισημαίνει ο κ. Seiffert.

"Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία -είναι ένα μπουρδέλο" δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.

"Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν , κλέβουν -με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν" σημειώνει ο κ. Γιώργος στο Focus.  

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι