"Να κοπούν οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα" ζητά η ΧΑ

Την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, ζητεί η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι το ποσό που θα λάβει η ίδια θα το διαθέσει για κοινωνικό έργο.

«Είναι γεγονός απαράδεκτο, τα κόμματα να εισπράττουν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο λαός πένεται. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Η θέση αυτή εκφράστηκε δυναμικά στη διακομματική επιτροπή και θα απαιτήσουμε να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους στη νέα βουλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καταγγέλλουμε την υποκρισία της Αριστεράς, που ενώ παριστάνει πως διαθέτει κοινωνικές ευαισθησίες, δεν έχει δώσει ούτε μισό ευρώ από τα εκατομμύρια που εισπράττει, στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται πως το ποσό που θα λάβει ως κρατική χρηματοδότηση θα επιστραφεί στον λαό μέσω κοινωνικού έργου», προστίθεται.

Με άλλη ανακοίνωση, εξάλλου, η Χρυσή Αυγή. ασκεί κριτική στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση, υποστηρίζοντας: «Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο του ελληνικού λαού για να... διώξει την Αριστερά. Σήμερα επιβάλλει ως κυβέρνηση τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση, που είχε εκφράσει την απαράδεκτη και αντεθνική άποψη περί "συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης"».
 
trelokouneli.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι