Σχέδιο επτά σημείων για άμεση διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης

Σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης επτά θέσεων που αποτελεί την προγραμματική πρόταση της...
Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη.

Όπως τόνισε ο κ.Κουβέλης, πρόκειται για το σχέδιο που θα απευθύνει στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μετά την διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης και ζήτησε από τους πολίτες την ψήφο τους προκειμένου το κόμμα του να αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η απόρριψη της μονομερούς ενέργειας καταγγελίας του μνημονίου είτε προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό και η αποδέσμευση από το μνημόνιο, σταδιακά και με διαπραγματεύσεις.

Τόνισε ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα «αδυσώπητα μέτρα λιτότητας» και υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι ρεαλιστική.Τα επτά σημεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι τα εξής:


Κάθαρση του πολιτικού συστήματος
Σταδιακή αποδέσμευση στο μνημόνιο
Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
Αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου
Μεταναστευτική πολιτική
Υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους
Θέματα εξωτερικής πολιτικής

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εξυπηρετώντας το εκλογικό κομματικό του συμφέρον. Τον κατηγόρησε για «κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο» και τόνισε ότι με την μονομερή καταγγελία του μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άλμα στο κενό». Κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει και να σταθεροποιήσει τη θέση του.

Ερωτώμενος για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν έναν «αριστερό Καρατζαφέρη» ο κ.Κουβέλης είπε ότι «τέτοιο χαρακτηρισμοί εξυπηρετούν μία ξεπερασμένη μιζέρια της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στο θέμα μετεκλογικών συνεργασιών ο κ.Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή, λευκή εξουσιοδότηση» και τόνισε ότι το πιο σημαντικό για να προχωρήσει σε κάποια συνεργασία είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί.

in.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι