Οι Βούλγαροι τουρίστες ψηφίζουν... Ελλάδα

Οι Βούλγαροι τουρίστες ψηφίζουν... Ελλάδα
Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον των Βούλγαρων για τις άπειρες δυνατότητες τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη διάρκεια του πρόσφατου εορταστικού τετραημέρου στη Βουλγαρία, τις διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα διέσχισαν περίπου 70.000 βουλγαρικά Ι.Χ.

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Σόφια Δημήτρης Γκώτης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στη βουλγαρική πρωτεύουσα, θετικές είναι και οι ενδείξεις για τους καλοκαιρινούς μήνες, με χιλιάδες Βούλγαρους τουρίστες να επιλέγουν παραδοσιακά κάποιον ελληνικό προορισμό για τις διακοπές τους.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «24 Ώρες» της Σόφιας, περισσότεροι Βούλγαροι επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο διάστημα από τις 24 έως τις 28 Μαΐου παρά το Πάσχα.

Επικαλούμενη τη συνοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας, η εφημερίδα αναφέρει ότι 208.000 Βούλγαροι επισκέφτηκαν την Ελλάδα την παραπάνω αργία.

Στο μεταξύ, τα βουλγαρικά μέσα έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στη δήλωση της Ελληνίδας υπηρεσιακής υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη, ότι η Ελλάδα παραμένει και φέτος μία ασφαλής χώρα και πως οι ξένοι τουρίστες θα έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι από την ελληνική φιλοξενία και να φύγουν με άριστες εντυπώσεις και αξέχαστες αναμνήσεις από τις διακοπές τους.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι