Τουρισμός: Πρώτες θετικές αντιδράσεις για τις κρατήσεις!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η φετινή τουριστική σεζόν στα τέλη Μαρτίου και η «κατρακύλα» συνέχισε με τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, τις φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και την αρνητική διαφήμιση στις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, που έφεραν τον Μάιο σε κατάσταση απόγνωσης τους τουριστικούς παράγοντες και στην Κρήτη. 
 
Μάλιστα, είναι γνωστό ότι οι εκλογές και η πολιτική αστάθεια προκάλεσαν σοβαρές αναταράξεις, κρατώντας ουσιαστικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τουριστικές κρατήσεις όσο διάστημα υπήρχε ανοιχτή αμφισβήτηση για το εάν η Ελλάδα καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η ολοκλήρωση των εκλογών και ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να αποτελούν το πρώτο βήμα, προκειμένου να αρχίσουν να εισρέουν και πάλι κρατήσεις, αν και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης στην Κρητική Επιθεώρηση «ακόμα δεν υπάρχουν δείγματα που να μας δείχνουν αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι οι κρατήσεις αρχίζουν να επανακάμπτουν. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι βρισκόμαστε προς το τέλος Ιουνίου, άρα είμαστε προ των πυλών της λεγόμενης high season, οπότε αυτό εν πολλοίς ήταν λογικό».

Οι ξενοδόχοι περιμένουν τα στοιχεία των επόμενων ημερών για να μπορέσουν να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρει το protothema.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι