Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στα «λουκέτα» σχολείων

«Πρωταθλητές» στις περικοπές μισθών και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί...
Συντρίμμια στην εκπαίδευση αφήνει στο πέρασμά του από την Ελλάδα το ΔΝΤ, σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή Έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.
Μέχρι στιγμής η Ελλάδα κατατάσσεται 1η στα λουκέτα σε σχολεία, όσο και στις περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών, δεύτερη σε περικοπές συντάξεων και 4η στη λίστα της συμπίεσης κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία.
Στην έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΟΛΜΕ συμμετείχαν 55 συνδικάτα εκπαιδευτικών από 26 χώρες της ΕΕ και 14 εκτός ΕΕ.
Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ συγχωνεύσεων για το 2011 κατέχει η κ.Α. Διαμαντοπούλου η οποία ως υπουργός Παιδείας προχώρησε σε 1.933 συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Ακολούθησαν η Ουγγαρία με 1.200 συγχωνεύσεις και η Ιταλία με 750.
Στατιστικά από το 2008 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα κατάφερε να αναρριχηθεί στην 3η θέση στις καταργήσεις σχολείων με 1.053 πίσω από την 1η Τουρκία και τη 2η Ισπανία.
Παράλληλα, η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και στις περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών σε ποσοστό 30%. Ακολουθούν οι συνάδελφοί τους από τη Ρουμανία οι οποίοι έχασαν το ¼ των αποδοχών τους και οι Ιρλανδοί σε ποσοστό 18%.
Άγριο μαχαίρι όμως έβαλε η Ελλάδα και στις δαπάνες για την εκπαίδευση κόβοντας το 20% και καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη σχετική λίστα με πρώτη τη Λετονία, την οποία προσφάτως η επικεφαλής του ΔΝΤ έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση !

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι