Βλέπουν και τρίτες εκλογές

Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής ενδέχεται να είναι ένα νέο αδιέξοδο, που θα οδηγήσει την Ελλάδα και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Australian Financial Review.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αναλυτή «θα είναι δύσκολο να προκύψει η απαραίτητη αυτοδυναμία είτε για τη ΝΔ είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με τη διαμόρφωση σχημάτων συνασπισμού» παρόλο που την επίτευξη συμφωνίας για οικονομική στήριξη της Ισπανίας, «ακράδαντη απόδειξη ότι οι πολιτικές λιτότητας απέτυχαν παταγωδώς», την «εκμεταλλεύτηκαν οι αρχηγοί και των δύο αντίπαλων κομμάτων με διακηρύξεις περί αιτήματος για μετριασμό της αυστηρότητας του μνημονίου από τον κ. Σαμαρά και περί απαίτησης για εντελώς νέα συμφωνία από τον κ. Τσίπρα».
Η εφημερίδα διατείνεται ότι ασχέτως με το εκλογικό αποτέλεσμα «η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει την κορύφωση της κρίσης προς το τέλος του έτους, καθώς δεν θα δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και η Γερμανία θα πρέπει και πάλι να αποφασίσει εάν θα είναι διατεθειμένη να εγκρίνει νέα οικονομική στήριξη.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι