Μπλόκο εναντίον της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο


 

Στη σύσταση αντιφαστιστικού μετώπου ...προχωρούν πολίτες του Ρεθύμνου σε μια πρωτοβουλία αντίδρασης για την εκλογή του κόμματος... της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επνευστές της κίνησης αυτής καλούν σε συστράτευση φορείς και πολίτες σημειώνοντας πως η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζει αλλα αντίθετα να αντιδράσει στο ανησυχητικό αυτό ρεύμα.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Η εκλογή – έστω για 48 ώρες - χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό στην κοινωνία. Εδώ και τώρα επιβάλλεται η δημιουργία ενός ευρύτερου ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου, που να ξεσκεπάζει τη νεοναζιστική συμμορία και να σταματά τη δολοφονική δράση της σε γειτονιές, πόλεις και σχολεία.

Στην περίπτωση του Ρεθύμνου έχουμε το θετικό των πολύ χαμηλών ποσοστών που πήραν οι νεοναζί στις πρόσφατες εκλογές. Κάτι που όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι φασιστικές ομάδες (Εθνικιστές Ρέθυμνου) που συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή να «νομιμοποιηθούν» και να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, αν οι ναζί παραμείνουν στη βουλή.

Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων. Κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική, προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους αγώνες μας και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών".

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι