Είσοδος τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο...

Επικίνδυνη πρόκληση με παράνομη είσοδο τετράδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε σήμερα.

Η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα... πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρις στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.

Τότε το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις:

-ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών.
-ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές.
-ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση

Ωστόσο, το μόνο σωτήριο ήταν η άμεση διακοπή των βολών καθώς οι Τούρκοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, μιλούν για άκρως επικίνδυνη πρόκληση που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι