Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

Ο Andrew Maynard αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση» για όλους, καθώς βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να προστατεύσει τα δάση του πλανήτη από την ολική καταστροφή. Το project που παρουσίασε φέρει την ονομασία «Σταθμοί Σωτηρίας στα Δέντρα» και δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά από παράξενα δεντρόσπιτα!

perierga.gr - Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

«Η επαγρύπνηση σχετικά με την προστασία των απειλούμενων δασών αλλά και της ανεξέλεγκτης υλοτομίας που συμβαίνει παγκοσμίως είναι σήμερα περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ!», λέει ο αρχιτέκτονας και συμπληρώνει:

perierga.gr - Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

«Ένα δάσος στη νοτιοδυτική Τασμανία, το περίφημο Styx Valley Forest, περιέχει ορισμένα από τα παλαιότερα δέντρα στον κόσμο, μερικά από τα οποία κουβαλούν επάνω τους πάνω από 400 χρόνια ζωής. Όμως, λιγότερο από το 13% του αρχικού δάσους παραμένει σήμερα αλώβητο, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε εκτός της διεθνούς προστασίας».

perierga.gr - Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι η υλοτομία… καλά κρατεί στο όνομα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό για να την περιορίσει. «Οι Σταθμοί Σωτηρίας είναι ένα είδος δεντρόσπιτων που τοποθετούνται πάνω στα δέντρα, αποτρέποντας τους εμπόρους ξυλείας να τα κόψουν, περισσότερο από ό,τι συμβαίνει με έναν ακτιβιστή που έχει ενδεχομένως… κολλήσει πάνω στον κορμό, επιλέγοντας τον τρόπο αυτό για να κάνει τη δική του διαμαρτυρία!», λέει ο Maynard.

perierga.gr - Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

Η πρωτότυπη αυτή δομή «διαμαρτυρίας κατά της κοπής των δέντρων» βρήκε ένθερμους υποστηρικτές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι όχι μόνο θα περιοριστεί η ανεξέλεγκτη υλοτομία άμα τη εμφανίσει τους στα δάση αλλά οι Σταθμοί Σωτήρίας θα προσφέρουν κιόλας άριστη διαμονή μέσα στη φύση!

perierga.gr - Σταθμοί Σωτηρίας στα δέντρα!

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι