Θα κλείσουν τα σύνορα αν επικρατήσει χάος στην Ελλάδα!

Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την τύχη της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενούσε χθες η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η Der Standard κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο :«Ελληνική κρίση: Η Ε.Ε ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα» και επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών αναφέρεται σε σχέδιο της Ε.Ε για κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα θα υπάρξει μαζική εκροή κεφαλαίων και κυρίως μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει ήδη τους Ευρωπαίους ιθύνοντες και έχει συζητηθεί ακόμα και στα ευρωπαϊκά συμβούλια κι ως εκ τούτου έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

prionokordela.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι