Παράταση των πανελλαδικών λόγω εκλογών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας...

Σύσκεψη με κεντρικό θέμα τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα συγκάλεσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.

Το κύριο θέμα συζήτησης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν το θέμα της μετακίνησης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των ... εξετάσεων, καθώς στις 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι η μετακίνηση θα ειναι περίπου 3 ή 4 ημέρες.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως το θέμα του χρόνου, γιατί αν τελικά οι εξετάσεις μετακινηθούν και φτάσουμε στον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει σεβαστό ποσό για υπερωρίες εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται να παραταθεί η διαδικασία, κάτι που συνεπάγεται προηγουμένως συνεννόηση με τους καθηγητές. Ήδη, η υπουργός ζήτησε να μιλήσει με την ΟΛΜΕ, ενώ κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου να μελετήσει επακριβώς το κόστος της όλης διαδικασίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας αναμένει επισήμως την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών.

Η κ.Κιάου μίλησε στους υπαλλήλους του υπουργείου, από τους οποίους ζήτησε να έχουν στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, ενώ επισήμανε ότι αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς...

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι