ΣΠΑΡΤΗ: Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες, ήρωας λένε ο δολοφόνος του Ρουμάνου!


http://www.newpost.gr/var/thumbs/0605spartipolicenewpost_300___.jpg 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σπάρτης λίγο πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ο 49χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του Ρουμάνου που εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ιδιωτική αποθήκη υλικών στην Τραπεζοντή Λακωνίας.

Στον περίγυρο των Δικαστηρίων Σπάρτης βρέθηκαν συγκεντρωμένοι από νωρίς εκατοντάδες πολίτες, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο. Υπό το φόβο των επεισοδίων η αστυνομία καθυστέρησε τη μεταγωγή του κρατούμενου, γεγονός που πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Κατά την αναμονή δεν έλειψαν στιγμές εκρηκτικής διαμαρτυρίας από τους αγανακτισμένους κατοίκους, που έχουν πέσει θύματα κλοπής και δολιοφθορών στις ιδιοκτησίες τους από αθίγγανους και αλλοδαπούς. Αποδέκτες της οργίλης αντίδρασης του συγκεντρωμένου πλήθους έγιναν και οι άνδρες της ΕΛΑΣ, τους οποίους κατηγορούσαν ότι αδυνατούν να ελέγξουν την ολοένα αυξανόμενη παραβατικότητα στο νομό.

Ο δράστης εμφανώς καταβεβλημένος και συγκλονισμένος, κατά την μεταγωγή του κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, δέχτηκε το χειροκρότημα του κόσμου, που δε δίσταζε να αναφωνεί «ήρωα», τον άνθρωπο που πήρε το νόμο στα χέρια του.

Ο κατηγορούμενος, παρουσιάστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου -όπως ορίζει ο νόμος-, η απολογία του όμως ενώπιον του Ανακριτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, λόγω των εκλογών.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι