Βαρέθηκε να περιμένει τους Τούρκους το ισραηλινό μαχητικό!

«Βάστα Τούρκο να γιομίσω»!...Χιουμοριστικές λεπτομέρειες ανακύπτουν την επόμενη ημέρα του περιστατικού με το ισραηλινό μαχητικό που «παραβίασε» τον «εναέριο χώρο» των κατεχομένων στην Κύπρο. Το αστείο είναι ότι το ισραηλινό μαχητικό που πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα αναχαιτίστηκε από τουρκικά F-16, σχεδόν δύο ώρες ΜΕΤΑ την είσοδό του στον λεγόμενο «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους!

Συγκεκριμένα, το ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα από τις 11.05 μέχρι τις 12.49, ένα γεγονός που λέει πολλά είτε για την ετοιμότητα της Τουρκικής Αεροπορίας, είτε για τον τρόμο που προκλήθηκε στο τουρκικό επιτελείο!

Η Τουρκία επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία προς το Ισραήλ, ζητώντας εξηγήσεις για την «παραβίαση» του εναέριου χώρου του ψευδοκράτους. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια στιγμή που οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ φαίνονταν, αν όχι να είναι καλές, τουλάχιστον να είναι «τυπικά κακές», με τα πάθη να έχουν υποχωρήσει.

Το νέο επεισόδιο όμως – κατά τους Τούρκους φυσικά, γιατί οι Ισραηλινοί είχαν άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να πετάξουν πάνω από το νησί – «αδειάζει» κυριολεκτικά την Άγκυρα, αποστερώντας από την όποια νομιμοποίηση έχει πετύχει στην Κύπρο, με το δίκαιο των όπλων. Με την κίνηση αυτή οι Ισραηλινοί τεκμηριώνουν την απόφασή τους να καλύψουν αμυντικά την Κύπρο, αδιαφορώντας για τις τουρκικές αντιδράσεις.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι