Στη φυλακή η κόρη του Άκη μετά τη μαραθώνια απολογία της

  «Προφυλακίστηκε γιατί κάνει το λάθος να είναι κόρη του Τσοχατζόπουλου» είπε ο δικηγόρος της

- "Στη φυλακή όλοι" φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια

- Πάνω από τέσσερις ώρες έμεινε στο γραφείο του ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

- Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και απάντησε σε ερωτήσεις ;

- "Έχει τρια παιδιά χωρίς πατέρα, τι θα γίνουν;" είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

- Κρίθηκε ύποπτη φυγής γιατί έχει γερμανικό διαβατήριο

- Στον ανακριτή σήμερα η θεία και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη 

- Αύριο απολογείται η σύζυγος του Άκη

Προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ντυμένη απλά και μάλλον καταβεβλημένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις. Όμως ανακριτής και εισαγγελέας δε φαίνεται πως πείστηκαν από τις απαντήσεις που πήραν και συμφώνησαν να την κρίνουν προφυλακιστέα.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.

«Χθες άφησαν ελεύθερους τρεις χρηματιστές που διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ και σήμερα αποφάσισαν να προφυλακίσουν την Αρετή Τσοχατζοπούλου μόνο και μόνο γιατί κάνει το λάθος να είναι κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου», δήλωσε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Επανέλαβε ότι η αγορά του ακινήτου στο Κολωνάκι δικαιολογείται απόλυτα και όλα έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε επίσης ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών παιδιών, χωρίς πατέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του πρώην υπουργού κρίθηκε ύποπτη φυγής γιατί είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

Σειρά να απολογηθούν στον ανακριτή παίρνουν η θεία της Βίκυς Σταμάτη, στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας βρέθηκε έμβασμα 3 εκατομμυρίων ευρώ (από λάθος της τράπεζας όπως έχει υποστηρίξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος), καθώς και ο αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού.

newsit.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι