Για τη Χρυσή Αυγή γράφει το Associated Press

 Για τη Χρυσή Αυγή γράφει το Associated Press
«Η Χρυσή Αυγή έρχεται αντιμέτωπη με το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Όλοι οι υπεύθυνοι για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος πρέπει να μπούνε φυλακή. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press o 31χρονος Ηλίας Κασιδιάρης, μέλος της Χρυσής Αυγής που υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. «Αυτό λένε ότι θέλουν να δουν και οι περισσότεροι που ακολουθούν και πρόκειται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή στις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου. Ένα ξεκαθάρισμα καλών και κακών, ακριβώς όπως υπόσχεται το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου», γράφει ο αρθρογράφος του Associated Press και συνεχίζει το δημοσίευμα ως εξής: «Βέβαια, ταυτόχρονα, η άνοδος στην προτίμηση της Χρυσής Αυγής από τους Έλληνες ψηφοφόρους ανησυχεί πολύ τους καταγεγραμμένους μετανάστες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, αλλά και διεθνείς οργανισμούς με παραρτήματα στη χώρα μας όπως ο UNHCR. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι», δήλωσε στο πρακτορείο ο Javed Aslam, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας της Ελλάδας. «Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ άσχημο. Φαντάζεστε ένα πολιτικό κόμμα με όπλα και μαχαίρια να βγαίνει στους δρόμους και να αποκαλείται πολιτικό; Αυτό δεν είναι πολιτική!»
Όσο για τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, δήλωσε έκπληκτος με την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος. «Έχω εκπλαγεί και ανησυχώ πολύ από την έκρηξη που παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις, η πιο ακραία μορφή της άκρας δεξιάς». Τέλος, η Καίτη Κεχαγιόγλου, εκπρόσωπος του , UNHCR στην Αθήνα, μίλησε για ύπαρξη μιας «ανησυχητικής μόδας ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μη Ευρωπαίων ξένων που κατοικούν στην Ελλάδα. Σε περιόδους αστάθειας είναι πάντα εύκολο να αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους και να εκμεταλλεύονται την κατάσταση εξτρεμιστικές ομάδες».
Πέραν των παραπάνω φωνών ανησυχίας, πολλοί Έλληνες πολίτες δηλώνουν πιο σίγουροι με τη Χρυσή Αυγή στο πλάι τους, λέγοντας πως ούτε καν την αστυνομία δεν εμπιστεύονται πια τόσο όσο τα μέλη της για να τρέξουν για βοήθεια εάν χρειαστεί γι’ αυτό και θα την ψηφίσουν και θέλουν να τη δουν και στη Βουλή. «Σε ποιον άλλο να τηλεφωνήσω, στην αστυνομία;… Όταν τους ζητάς βοήθεια επειδή σε σκοτώνουν, πρώτα πρέπει να σκοτωθείς και μετά θα φτάσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βαρτζής, ο οποίος ζει στην Αρτέμιδα, έχει ζητήσει τη βοήθεια των μελών της οργάνωσης ορισμένες φορές και εκείνα ανταποκρίθηκαν άμεσα».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι