Εντοπίστηκαν 200.000 συντάξεις μαϊμού

Περισσότερες από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών έχει εντοπίσει τα τελευταία δυο  χρόνια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας οι παροχές αυτές κόστισαν στο ασφαλιστικό σύστημα 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η λύση είναι η εξυγίανση του συστήματος παροχών και θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν επίσης ότι το κλειδί για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο, εφόσον η επιβίωση του συστήματος εξακολουθεί να εξαρτάται από τον δανεισμό.

Η συνολικές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα 3 δις ευρώ ανά μήνα από τα οποία 1,5 δις καταβάλλονται για συντάξεις και επιδόματα και τα υπόλοιπα για παροχές υγείας και εξόφληση οφειλών των Ταμείων.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι