Συνελήφθη βουλευτής για συμμετοχή σε σκάνδαλο πορνείας

Συνελήφθη βουλευτής για συμμετοχή σε σκάνδαλο πορνείας

Εύθραυστος ο χαρακτήρας της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ιταλία

Το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε, σήμερα, παρέχοντας την άδεια να συλληφθεί ένας βουλευτής, που κατηγορείται για συμμετοχή σε σκάνδαλο πορνείας.

Στη μυστική ψηφοφορία, με την οποία παρασχέθηκε η άδεια να συλληφθεί ο Αλφόνσο Πάπα, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Κόμμα της Ελευθερίας», ψήφισε υπέρ το συμμαχικό με το Κόμμα της Ελευθερίας κόμμα, η Λέγκα του Βορρά, παρά την περί του αντιθέτου προτροπή του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής ήταν 319 ψήφοι υπέρ, έναντι 293 κατά κάτι που, σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς αναλυτές, αντανακλά τον εύθραυστο χαρακτήρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Πάπα έχει κατηγορηθεί απ την εισαγγελία ότι στην περιοχή της Νάπολης συμμετέχει στο δίκτυο πορνείας υπό τον κρατούμενο Λουΐτζι Μπιζινιάνι, με διαπλοκή στον πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο της Ιταλίας.

Στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το χάσμα με τον κεντρο-αριστερό συνασπισμό μικραίνει στο ερώτημα «εάν γίνονταν την Κυριακή οι εκλογές».

Στον Μπερλουσκόνι η κοινή γνώμη προσάπτει ότι έθιξε τη δημόσια εικόνα της πολιτικής τάξης της χώρας, εμπλεκόμενος συνεχώς σε σκάνδαλα με χρώμα ερωτικό.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι