Ορατή απ’ όλη την Ελλάδα η ολική έκλειψη της σελήνης

Ορατή απ’ όλη την Ελλάδα (καιρού επιτρέποντος βέβαια…) θα είναι αυριανή ολική έκλειψη της σελήνης που αναμένεται να χαρίσει ένα μαγευτικό θέαμα σε όσους στρέψουν τα μάτια τους στον ουρανό την μιάμιση περίπου ώρα που θα διαρκέσει το φαινόμενο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρώτη ολική έκλειψη σελήνης για το 2011 θα ξεκινήσει στις 9.22 μ.μ. όταν θα γίνει η πρώτη «επαφή» της σελήνης με τη σκιά της γης και το φαινόμενο θα λήξει μία ώρα και τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά, ενώ η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια, είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η έκλειψη της σελήνης είναι δυνατό και απόλυτα ασφαλές να πραγματοποιηθεί ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού καθώς δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.
Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν, ή -ορθότερα- στρέψατε το βλέμμα σας στον ουρανό για ένα μαγευτικό και άκρως ρομαντικό θέαμα. Και αν δεν τα καταφέρετε, μην τα βάψετε και μαύρα γιατί το 2011 είναι γενναιόδωρο όσον αφορά το συγκεκριμένο φαινόμενο: φέτος θα δούμε και δεύτερη ολική έκλειψη σελήνης στις 10 Δεκεμβρίου…

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι