Καμπάνα τουλάχιστον δύο αγωνιστικών!

«Καμπάνα» τουλάχιστον δύο αγωνιστικών!
«Βαρύς» αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της Αθλητικής Δικαιοσύνης στην ΑΕΚ...
μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο τελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ!


Σύμφωνα με τον ΚΑΠ και με δεδομένο ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπότροπη, τόσο για ευρείας, όσο και για εκτεταμένης έκτασης επεισόδια, η τιμωρία της έδρας της θα είναι τουλάχιστον δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση που τα επεισόδια χαρακτηριστούν ευρείας έκτασης, ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία από δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αν χαρακτηριστούν εκτεταμένα, η αντίστοιχη τιμωρία είναι από δύο έως τέσσερις.

Άρα, λοιπόν, η Ένωση θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με δύο αγωνιστικές συν βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Το θέμα ωστόσο, είναι ότι η ΑΕΚ -βάσει της κλήρωσης των play off- καλείται να δώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο εκ των τριών εντός έδρας παιχνίδια της, καθώς θ’ αγωνιστεί ως γηπεδούχος την 1η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ και την 3η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο.

Η ταχύτητα ωστόσο, με την οποία… κινείται η Πειθαρχική Επιτροπή δεν είναι τέτοια που να μπορεί να χαρακτηριστεί «αστραπιαία»! Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν αν μέχρι να συνεδριάσει -και φυσικά μέχρι να πάρει απόφαση- να έχουν, ήδη, διεξαχθεί οι τρεις πρώτες αγωνιστικές των play off!

Εδώ, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια Επιτροπή, η οποία πρόσφατα δεν θεώρησε υπότροπη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οπότε αν συμβεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση της ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» θα τιμωρηθούν απλώς με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών…

Σημαντική παράμετρος είναι, εξάλλου, και το ότι η όποια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής είναι εκτελέσιμη μετά το πέρας ενός πενθημέρου, κάτι που επίσης… διευκολύνει την ΑΕΚ, η οποία θα δώσει τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της στα play off, σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο το ότι η ΑΕΚ θα παίξει δίχως την συμπαράσταση του κόσμου της στο ματς της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Το αν η τιμωρία της θα εξαντληθεί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ή αν η ΑΕΚ θα κληθεί να ξεκινήσει τη νέα σεζόν «κουβαλώντας» μία τιμωρία έδρας από φέτος, είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες…

onsports.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι