Μάχες νεαρών Ελλήνων και Αλβανών με ξύλα και λοστούς















Eπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και Αλβανούς γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες συνοικίες της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για «τσαμπουκάδες» των νεαρών οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 16-17 έως 21-22 ετών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Μανώλης Κοντοδιάκος «δεν είναι ρατσιστικά τα κίνητρα αλλά προσωπικές κόντρες» και όλα τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους με εκκίνηση την συμπλοκή που είχε γίνει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (8/4) , για άγνωστο λόγο, μια παρέα νεαρών Ηρακλειωτών τσακώθηκε σε καφενείο με μια παρέα Αλβανών.

Στην συνέχεια οι Αλβανοί έκαψαν το δίκυκλο ενός από την «αντίπαλη» παρέα τα μέλη της οποίας ξημερώματα του Σαββάτου (9/4) ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό που είχε σαν αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μιαν αλυσσίδα συμπλοκών που συμβαίνουν πλέον καθημερινά στους δρόμους του Ηρακλείου.

Προχθές νεαροί Αλβανοί, φαίνεται πως επιτέθηκαν σε ομάδα νεαρών Ελλήνων στην περιοχή της Θερίσου. Χθες ομάδα από δεκάδες νεαρούς Ηρακλειώτες, ξεκινώντας από την εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου «επέδραμε» στην συνοικία της Αγίας Τριάδας «αναζητώντας» τους «αντιπάλους» τους Αλβανούς, ενώ ξυλοκοπούσαν όποιον Αλβανό συναντούσαν στο διάβα τους, με αποτέλεσμα ένας να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Η θέα των νεαρών κουκουλοφόρων που κρατούν ξύλα και λοστούς και κυνηγιούνται μεταξύ τους, έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους που ζητούν την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι