10 στοιχεία της ψυχολογίας των δυο φύλων


Ψάχνοντας τυχαία στο ίντερνετ βρήκα μία σελίδα με 10 στοιχεία της ψυχολογίας των δυο φύλων που δεν ήξερα! Μου φάνηκαν αστεία και χρήσιμα και έτσι αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας. Μερικά πράγματα μπορεί ήδη να τα ξέρετε άρα και δεν θα εκπλαγείτε!

1. Οι άντρες αλλάζουν γνώμη 2 με 3 φορές πιο συχνά από ότι οι γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν μια απόφαση από ότι οι άνδρες αλλά μένουν προσκολλημένες σε αυτή! (Και μετά παραπονιούνται που εμείς χρειάζομαστε χρόνο για να δούμε τι θα φορέσουμε)

2. Βάσει του συνολικού αριθμού όλων των ανθρώπων που έχει μετρηθεί το IQ τους, έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες έχουν ελάχιστα υψηλότερο IQ από τους άνδρες! (την επόμενη φορά που θα μαλώσεις με κάποιον άνδρα κράτα στο μυαλό σου το νούμερο 2!)

3. Οι γυναίκες μπορούν και θυμούνται καλύτερα πρόσωπα (φυσιογνωμίες) και ειδικά των γυναικών. (Για αυτό προσέξτε την επόμενη φορά που θα μας συστήσετε σε αυτήν την “πρώην, ας πουμε, συμμαθήτρια”)

4. Οι άντρες είναι πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν από τις γυναίκες! ( Και όμως… δεν είμαστε σκύλες!)

5. ΟΙ γυναίκες είναι πιο απαισιόδοξες όταν προβλέπουν τα αποτέλεσματα στην εργασία τους! (Μα δεν
μας αρέσει να απογοητευόμαστε!)

6. Οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι είναι καλές σε συγκεκριμένα πράγματα, αλλά όχι ότι είναι καλές σε όλα! ( Η μετριοφροσύνη είναι η μεγαλύτερή μας αρετή!)

7. Οι γυναίκες είναι πιο δειλές και αγχώδεις από τους άντρες. ( Ίσως δεν είμαστε τόόόσο αναίσθητες!)

8. Οι γυναίκες μιλούν δυο φορές περισσότερο από ότι οι άντρες! Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο οι άντρες λένε 12,500 λέξεις την ημέρα ενώ οι γυναίκες 25,500 λέξεις! (Γουαου! Δεν είναι όμως απαίσιο όταν ένας άντρας σε ρωτά για την μέρα σου εσύ αρχίζεις και αναλύεις τους πάντες και τα πάντα και όταν έρχεται η σειρά του απαντά με ένα ξερό καλή!)

9. Οι άντρες κατά μέσο όρο σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα. (Λες και το σεξ είναι τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο!)

10. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο προσαρμοσμένος στο να διαβάζει λεπτές λεκτικές εκφράσεις και εκφράσεις του προσώπου. Μερικές γυναίκες λένε ότι οι άντρες μόνο όταν βλέπουν τα κανονικά δάκρυα καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι εξηγείται και ο λόγος που οι γυναίκες κλαίνε 4 φορές περισσότερο από ότι οι άντρες, για να δείξουν τη λύπη τους. (Σαφώς και ισχύει, γιατί όταν ρωτάει ο άλλος τι κάνεις και εσύ απαντάς καλά με βουρκωμένα τα μάτια και εκείνος συνεχίζει αμέριμνος πρέπει να πέσει το δάκρυ για να πάρει χαμπάρι ότι κάτι συμβαίνει!)

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι τα δύο φύλα έχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία, είτε καλά είτε κακά, πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα, περίεργες συνήθεις. Αλλά όταν συναντήσεις τον πραγματικό έρωτα αυτά θα μοιάζουν ως τα μικρότερα πιθανά προβλήματα. Οι άντρες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τις γυναίκες και αντίστροφα. Σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή τη γη , το άλλο φύλο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας και την κοινωνία.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι