«Έκοψαν» τον X.Παπουτσή από εκδήλωση στη Ν.Υόρκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με τη γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κυρία Άγη Μπαλτά



Με παρατράγουδα, μεγάλη ένταση και μέσα σε μια άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα «άρχισαν τα όργανα» στις εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Χρήστος Παπουτσής, ως εκπρόσωπος του Έλληνα πρωθυπουργού και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι γνωστό ότι βρίσκεται εκεί, προκειμένου να παραστεί σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας. Μιλώντας μάλιστα στη δεξίωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που δόθηκε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, σήμερα το πρωί δήλωσε με περίσσια αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και θα το κάνει.

Μετά τη δεξίωση, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στην πολιτιστική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου παρέστησαν και μίλησαν οι βουλευτές που εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο στους εορτασμούς της Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο, χωρίς ωστόσο κανείς να δει τον κύριο Παπουτσή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο υπουργός «κόπηκε» από τη λίστα των καλεσμένων της εκδήλωσης από το γ.γ. του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κύριο Πέτρο Γαλάτουλα.

Φανερά ενοχλημένος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κληθείς να απαντήσει για το εάν θα παρευρεθεί στην επίσημη εκδήλωση στον Αγιο Δημήτριο Αστορίας στις 20:30 απάντησε:

«Πως να έρθω σε μια εκδήλωση την στιγμή που δεν έχω προσκληθεί; Εσείς πάτε κάπου απρόσκλητος;».

Η γενική Πρόξενος Άγη Μπαλτά επιβεβαίωσε την είδηση που αφορούσε στο ζήτημα, δηλαδή ότι ο Χ. Παπουτσής εξαφανίστηκε… ως δια μαγείας από τη λίστα των καλεσμένων και έθεσε τα ακριβή γεγονότα ενώπιον του Γ Αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Δημητρίου και του μέλους και αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία, Θεόδωρου Παυλάκου.

Η ένταση συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στον Άγιο Δημήτριο όταν ο Πέτρος Γαλάτουλας, αγνόησε επιδεικτικά και τη γενική Πρόξενο Άγη Μπαλτά-την οποία είχε επίσης αφαιρέσει από τη λίστα των καλεσμένων, λόγω του ότι επιβεβαίωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά στο πρόσωπο του υπουργού- με αποτέλεσμα η κυρία Μπαλτά αφενός μεν να αναγκαστεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση "απρόσκλητη", αφετέρου δε να μην καταφέρει καν να χαιρετήσει στην εκδήλωση, όπως και τυπικά ορίζει το πρωτόκολλο.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι