VIDEO: Γιατί η Μενεγάκη είναι η Νο 1 αντρική φανταστίωση!

Η Ελένη Μενεγάκη είναι η γυναίκα που θέλει να ονειρεύεται ο μέσος Έλληνας. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν αυτό είναι καλό ή κακό (για τον Έλληνα), αλλά δεν μας πέφτει λόγος. Τα γούστα είναι σαν τα μπούστα: σε όποιον αρέσουν.

Καλοί οι Καραμερο-Χαριτάτοι (ξέρουν και από αθλητικά), εντυπωσιακό ξεκίνημα για τηλεοπτική σεζόν από τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα (που μας μαθαίνουν πως μπορείς να συνδυάσεις δουλειά και γάμο), αλλά η Ελένη Μενεγάκη είναι αυτή που θέλουν να βλέπουν οι άντρες το πρωί – και ας λένε ότι η Ελένη είναι η βασίλισσα της πρωινής ζώνης, άρα των νοικοκυρών και των συνταξιούχων.


Και το έχω διαπιστώσει παντού: στη σχολείο (γιατί η Ελένη είναι εδώ και 14 χρόνια στην τηλεόραση, την έβλεπα και πριν τις Πανελλήνιες), στη δουλειά (όπου οι 9/10 θα σου πουν “εγώ με τη Μενεγάκη τρελαίνομαι, ποια Σάσα Μπάστα;”), στο στρατό (όπου με ρωτούσαν όλοι “τη Μενεγάκη την έχεις δει από κοντά;”), παντού και πάντα η Ελένη Μενεγάκη είναι το Νο1 φετίχ στις αντρικές συζητήσεις. Και το ερώτημα είναι: γιατί;

Διότι:

Η Ελένη έχει πείσει τους πάντες ότι είναι γυναίκα του χεριού μας. Απορίες βγαλμένες από το ντεκαπάζ του μαλλιού της, γελάκια, σκέρτσα και τα συναφή. Όμως, στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι η Μενεγάκη δεν είναι η Ελένη και όλα αυτά που μας σερβίρει με τον Καφέ της κάθε πρωί είναι μια καλοστημένη πρόζα από θεατρικό έργο (και μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει).



Η Ελένη ποτέ δεν άφησε τον εαυτό της. Ακόμη και μετά από δύο παιδιά, έχει ένα από τα καλύτερα σώματα στην ελληνική τηλεόραση, στα 41 της χρόνια. Ειδικά από τότε που τα έμπλεξε με τον Ματέο, είναι πιο hot, αδύνατη, γυμνασμένη και προκλητική από ποτέ. Και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, με εφαρμοστά παντελόνια, ανοιχτά ντεκολτέ, σιθρού μπλούζες, βρεγμένα πουκάμισα το καλοκαίρι.

Η Ελένη σου δίνει την εντύπωση ότι “παίζει” με κάθε αρσενικό που κινείται στο χώρο της, ακόμη και αν το κάνει μόνο και μόνο για να ξυπνήσει την επόμενη μέρα και να δει, ότι τα νούμερα της AGB “τσίμπησαν” προς τα πάνω, όσο εκείνη έριχνε το μπούστο της προς τα κάτω.

Η Ελένη έχει αυτό το νάζι που σε κουράζει σε οποιαδήποτε γυναίκα σχέσης, αλλά σε βάζει σε εγρήγορση όταν πρόκειται απλώς για μια γυναίκα που θες να εκπληρώσεις το πιο βαθύ αντρικό ένστικτο, αυτό της κατάκτησης.



Η Ελένη είναι αυτό που λέει και το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου: της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη (και καλά), που η ζωή της είναι επικηρυγμένη (από το σύνολο των media, άρα όσο πιο γνωστή, τόσο πιο επιθυμητή).

Οι γυναίκες επιβεβαιώνουν (με τον τρόπο τους)

Όμως, από την άλλη, η πτώση των νούμερων της τηλεθέασης τις δύο τελευταίες χρονιές, αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που βλέπουν αυτές τις εκπομπές, δεν συνηγόρησαν με τις επιλογές της και την ξαφνική διάλυση του γάμου της, το νέο έρωτα που βρήκε για να “ανανεωθεί” και την πιο σέξι εικόνα που πλασάρει, σχεδόν με επιστημονική μέθοδο.

Γι' αυτό και τελευταία, η κοπέλα σου λέει “δεν την μπορώ άλλο”. Γιατί ξέρει, ότι από εκεί που ήταν αποκλειστικά για οικιακή χρήση και τηλεόραση την ώρα του νοικοκυριού, έγινε ιερό δισκοπότηρο για τους άντρες που παίζουν στις κατηγορίες των 35+. Και αυτό είναι μια επιβεβαίωση ότι η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι πια το κορίτσι της διπλανής πόρτας, αλλά η γυναίκα της διπλανής φαντασίωσης.

www.ierosagon.org

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι