Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες!

Ποια ζευγάρια έχουν τη χειρότερη σεξουαλική ζωή; Ποιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός του σεξ; Γυναίκες από την Αφροδίτη - Άνδρες από τον Άρη ή μήπως όχι;


Γιατί το σεξ είναι τόσο σημαντικό για τους άνδρες; Τι είναι αυτό που θέλουν οι άνδρες να καταλάβουν οι γυναίκες; Οι απαντήσεις αυτή την εβδομάδα στο ΜΕΝ 24.


Έχουμε κακή σεξουαλική ζωή παραδέχονται οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι έχουν άθλια σεξουαλική ζωή, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα, που δείχνει ότι τα ζευγάρια συχνά απλά ‘’δεν έχουν την επιθυμία να κάνουν σεξ’’.

Το 75% των ζευγαριών, που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση, παραδέχθηκαν ότι έχουν κακή σεξουαλική ζωή.

Το 25 % των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί δικαιολογίες, όπως πονοκεφάλους, άγχος, κόπωση ή ότι ‘’θα ακούσουν τα παιδιά’’, έτσι ώστε να μην κάνουν σεξ με τον/την σύντροφό τους.

Ένα στα δύο ζευγάρια ομολόγησε ότι απλά "δεν αισθάνεται την επιθυμία να κάνει σεξ’’.

Πολύ αγχωμένοι για σεξ!

To στρες και το σεξ δυστυχώς δεν πάνε μαζί! Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η υπογονιμότητα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 30 % τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Και το άγχος παραμένει ο νούμερο ένα ‘’εχθρός’’ της σεξουαλικότητας.

Οι σύμβουλοι σε θέματα σεξ δηλώνουν συγκλονισμένοι (!) από τη μείωση της λίμπιντο εξαιτίας του στρες! Το φαινόμενο χτυπάει εξίσου γυναίκες και άνδρες αλλά και τις νεαρές ηλικίες.

«Όλη αυτή η πίεση και το άγχος οδηγεί στον όλεθρο τις ερωτικές σχέσεις», τονίζει ο γυναικολόγος Δρ Meeta Shah. «Ξεχάστε τη σύλληψη, αφού ακόμη και η σεξουαλική πράξη έχει γίνει δύσκολη υπόθεση για άνδρες και γυναίκες!»

Πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για τη σεξουαλική ευεξία έδειξε ότι οι Ινδοί έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά στη σεξουαλική ικανοποίηση. Μόλις το 46 % των Ινδών φτάνουν σε οργασμό, σύμφωνα με τη μελέτη. Και ενώ το 55 % των ανδρών έχουν οργασμό, μόνο το 26 % των γυναικών μπορούν να πουν το ίδιο.

Ξεχάστε την Αφροδίτη και τον Άρη- άνδρες και γυναίκες σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο

Μερικές μέρες το αντίθετο φύλο φαίνεται τόσο διαφορετικό, που θα μπορούσατε να πιστέψετε ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη.

Πράγματι η θεωρία ότι είμαστε τόσο διαφορετικοί έχει αποδειχτεί τόσο δημοφιλής, που το βιβλίο με τίτλο ‘’οι Άνδρες είναι από τον Άρη, οι Γυναίκες από την Αφροδίτη’’ έγινε best-seller διεθνώς.

Σήμερα όμως κορυφαίος επιστήμονας νευρολογίας ισχυρίζεται ότι η δύναμη του εγκεφάλου των γυναικών δεν είναι διαφορετική από αυτή των ανδρών τελικά - και είμαστε πραγματικά απίστευτα παρόμοιοι όσον αφορά τη διάνοια.

Η ιδέα ότι οι εγκέφαλοί μας ελέγχονται από το φύλο μας είναι απαρχαιωμένη και λανθασμένη, σύμφωνα με την καθηγήτρια Gina Rippon.

Η ίδια μάλιστα κατηγορεί μερίδα ερευνητών ότι καταλήγουν σε συμπεράσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των παλαιών προκαταλήψεων ότι οι γυναίκες δεν είναι ισότιμες με τους άνδρες σε διανοητικό επίπεδο.

Γιατί το σεξ είναι τόσο σημαντικό για τους άνδρες

Μερικοί άνδρες υποστηρίζουν ότι σκέφτονται το σεξ 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ακόμη και ο πιο διάσημος ψυχολόγος, ο Φρόιντ, είχε συμφωνήσει ότι ο κύριος στόχος των ανδρών είναι να πάρουν σεξ όταν το χρειάζονται.

Γι’ αυτούς σημαίνει δύναμη και επιτυχία. Για την πλειονότητα των ανδρών τα χρήματα, η εξουσία και η επιτυχία είναι μάταια αν δεν μπορούν να πάρουν σεξ.

Το σεξ είναι σημαντικό για τους άνδρες για τόσο πολλούς λόγους. Εκτός του ότι προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση. Έχει να κάνει με την βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι ο άνδρας πρέπει να δώσει το σπέρμα και τα γονίδιά του για την διαιώνιση του είδους.

Παράλληλα το σεξ είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους άνδρες για καθαρά βιολογικούς λόγους. Έχουν περισσότερη τεστοστερόνη από ό, τι οι γυναίκες. Η τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική δραστηριότητα ενός ατόμου.

Ένας άλλος λόγος που το σεξ είναι σημαντικό για τους άνδρες είναι επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους. Αν κάποιος τους στερήσει το σεξ είναι σα να τους στερεί από τα συναισθήματά τους, από την ίδια τους την ύπαρξη. Το σεξ είναι για τους άνδρες ό, τι είναι η συζήτηση για τις γυναίκες.

Αυτό που θέλουν οι άνδρες να καταλάβουν οι γυναίκες

Υπάρχουν πολλά κομμάτια του παζλ που λείπουν, όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε το αντίθετο φύλο. Υπάρχουν, όμως, κοινά χαρακτηριστικά για κάθε φύλο που είναι χρήσιμα να γνωρίζει το αντίθετο φύλο.

Ένα κοινό πρόβλημα που αφορά τους άνδρες είναι ότι κάθε άνδρας αρχίζει μια σχέση με τις καλύτερες προθέσεις. Θέλει πραγματικά να κάνει τη σύντροφό του ευτυχισμένη, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπορεί να το κάνει αυτό.

Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι έχουν κοινοποιήσει τις ανάγκες τους στον άνθρωπό τους. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σπάνια. Μια γυναίκα δε λέει συνήθως τίποτα μέχρι να απογοητευτεί και να της βγουν όλα με άσχημο τρόπο. Μόλις του δείξει τις ανάγκες της με τέτοιο, ο άνδρας απλά δεν ακούει.

Οι γυναίκες συχνά κάνουν δηλώσεις του τύπου ‘’ο σύντροφός μου δεν με ακούει. Δεν τον νοιάζει τι του λέω, κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη και δεν αλλάζει με τίποτα’’. Αυτό που παραβλέπουν οι γυναίκες είναι ότι χρειάζεται να βρουν το σωστό τρόπο να επικοινωνήσουν με το σύντροφό τους.

Ένας άνδρας θα ακούσει αυτά που έχει να του πει η σύντροφός του, αν του μιλήσει με ήρεμο και θετικό τρόπο. Αν του πει με σαφήνεια τι χρειάζεται και επικεντρωθεί η συζήτηση στις ανάγκες της και όχι στα λάθη του, θα συνεχιστεί ο διάλογος σε θετική βάση.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι