Τα δώρα του μέλλοντος...

Τι δώρα θα χαρίζουμε στους αγαπημένους μας σε 5, 10 ή 20 χρόνια από σήμερα; Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο γοητευτικές εφευρέσεις που θα πρωταγωνιστούν κάτω από τα μελλοντικά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Άθραυστα gadgets

Σε λίγα χρόνια, θα χαρίζουμε δώρα υψηλής τεχνολογίας στον εαυτό μας και τους φίλους μας χωρίς το φόβο του ατυχήματος. Ήδη μια κοινοπραξία αμερικανικών πανεπιστημίων έχει κατασκευάσει κοκκιώδη υλικά, κεραμικά και πολυμερή που προστατεύουν τα ευπαθή αντικείμενα από τους κραδασμούς, τα οποία δεν θα κινδυνεύουν να σπάσουν εάν μας πέσουν κάτω. Δείγματα των «άθραυστων» υλικών αναμένουν να κυκλοφορήσουν το 2014.

Ποτάμια βότκας

Η βότκα θα ρέει άφθονη στο μέλλον, καθώς ήδη αναπτύσσεται μια τεχνολογία παρασκευής ποτών μέσω βιοαντιδραστήρα που καθιστά δυνατή την αδιάλειπτη ζύμωση και απόσταξής της.

Αθάνατες μπαταρίες

Φανταστείτε μια μπαταρία που δεν θα χρειάζεται αντικατάσταση. Ήδη, διάφορες ερευνητικές ομάδες από το βιομηχανικό και ακαδημαϊκό χώρο σπεύδουν να αναπτύξουν μια νέα γενιά μικρών μπαταριών μεγάλης διάρκειας που θα τροφοδοτούνται μέσω της ραδιενεργούς διάσπασης.

Κινητά πολυμηχανήματα

Σε μερικά χρόνια, οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας που θα αγοράζετε τα Χριστούγεννα στα αγαπημένα σας πρόσωπα θα μετρούν τη θερμοκρασία και την πίεση, θα ανιχνεύουν θαμμένους θησαυρούς, θα διαθέτουν ψηφιακό ραδιόφωνο και τηλεόραση και πολλά ακόμη. Η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Αμερικανικού Πενταγώνου βρίσκεται πολύ κοντά στην κατασκευή ανάλογων κινητών συσκευών που αναμένεται να γνωρίσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Προβολή στον αέρα

Κυβικό εκατοστό αέρα δεν θα μένει ανεκμετάλλευτο στο μέλλον, καθώς ένας ισχυρός προβολέας λέιζερ θα εκπέμπει φωτεινές εικόνες που θα «αιωρούνται» στον αέρα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να «μπαίνουμε» μέσα στο παιχνίδι που παίζουμε στον υπολογιστή. Αυτό θα επιτυγχάνεται με την εκπομπή υπερβραχέων, εξαιρετικά εστιασμένων παλμών που θα ιονίζουν τον αέρα δημιουργώντας τρισδιάστατες εικόνες .

Ακολουθήστε τα παπούτσια σας

Εάν σκοπεύετε να χαρίσετε παπούτσια, περιμένετε λίγα χρόνια ακόμη: τα παπούτσια του μέλλοντος θα οδηγούν τα βήματά μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας GPS που θα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες στον τυχερό που τα φορά.

Η φύση στο σαλόνι σας

Τα επόμενα χρόνια θα είναι στο χέρι σας να κάνετε τις εορταστικές σας επισκέψεις με την καλύτερη παρέα: ένα σμήνος πανέμορφες πεταλούδες που θα ακολουθούν πιστά όπου και αν πάτε. Οι επιστήμονες έχουν ήδη πετύχει να αναπαράγουν μέσω της νανοτεχνολογίας τους «βιολογικούς μας φίλους» στο εργαστήριο μιμούμενοι το αεροδυναμικό μοτίβο του «πρωτοτύπου».
(naftemporiki.gr)

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι