Τα δίκτυα «ψάρεψαν» ένα πιλοτήριο σκάφους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Μια κονσόλα από το πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέσυρε από βάθος 350 περίπου μέτρων ο καπετάν Μανόλης Κουκουράκης πριν λίγες μέρες κατά ευτυχή συγκυρία με τις παραμονές της επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Το πιλοτήριο μπλέχτηκε στα δίχτυα του αλιευτικού σκάφους «Ραφαέλα» χωρίς να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στον κ. Κουκουράκη, αφού στο παρελθόν ο ίδιος έχει ανασύρει πολύ εντυπωσιακότερα υπολείμματα του πολέμου από τα βάθη της θάλασσας.

Όπως είπε στη στήλη ο συμπολίτης ναυτικός, που κατά καιρούς έχει εντοπίσει και ανασύρει πολλούς «θησαυρούς» από το βυθό του Κόλπου του Μεραμβέλλου – τεκμήρια των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή – η κονσόλα ανασύρθηκε από μια περιοχή ανοιχτά της «Ανατίναξης» στην Ελούντα, όπου έχουν εντοπιστεί βυθισμένα πολεμικά αεροσκάφη σε μεγάλο όμως βάθος, στο οποίο είναι πολύ δύσκολη η όποια επιχείρηση ανάσυρσής τους.

Η κονσόλα του μαχητικού, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αν δηλαδή ανήκε σε γερμανικό, εγγλέζικο ή άλλης εθνικότητας αεροσκάφος, παραδόθηκε από τον καπετάν Μανόλη στον Καλοχωριανό παλαίμαχο αεροπόρο - πιλότο μαχητικών αεροσκαφών Μιχάλη Μανιαδάκη.

[Πηγή]

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι